Home / Blogs / Airconditioning / Airco installeren: tips en aandachtspunten

Heb je besloten om een ​​airconditioningsysteem in jouw huis te laten installeren? Een verstandige keuze, maar waar moet je op letten bij de installatie van een airco? In dit artikel delen we nuttige tips en aandachtspunten om jw te begeleiden bij het proces van de aanschaf en de installatie van uw airconditioning.

Airco installeren: stappen en overwegingen

Voordat je aan de installatie van jouw airconditioning begint, is het essentieel om enkele stappen en overwegingen te overdenken. Ten eerste is het cruciaal om het juiste type airconditioning voor jouw behoeften te kiezen. Er zijn verschillende systemen op de markt, waaronder split-systemen en multi-splitsystemen.

Bij een airconditioning installatie is het ook essentieel om rekening te houden met de grootte van de te koelen ruimte, de energie-efficiëntie van de airco en jouw budget. Een goed doordachte beslissing in deze fase kan problemen voorkomen en uw comfort maximaliseren.

Zelf een airco installeren of een airco laten plaatsen?

Sommige mensen overwegen om zelf een airconditioning te installeren om kosten te besparen. Hoewel dit mogelijk is bij bepaalde systemen, is het belangrijk om te weten dat een onjuiste installatie kan leiden tot inefficiëntie en zelfs schade aan het systeem. Bij installatie door Coppens Klimaat garanderen we je een nauwkeurige installatie en gemoedsrust, waarbij onze ervaren vakmensen zorgen voor een correcte installatie van uw airconditioning.

Aandachtspunten voor een succesvolle airconditioning installatie

  • Professionele installatie: hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf een airco te installeren, is het inhuren van een professional sterk aan te raden. Onze ervaren installateurs zorgen voor een correcte installatie, wat de levensduur en prestaties van jouw systeem bevordert.
  • Keuze van het juiste type airco: er zijn verschillende types airco op de markt verkrijgbaar. je kunt kiezen uit een split-systeem of een multi-splitsysteem. Wanneer je met ons een afspraak maakt geven wij jou een passend advies voor jouw thuissituatie.
  • Plaatsing van de unit: de locatie van de airco-eenheid is van groot belang. Het dient strategisch te worden geplaatst om een gelijkmatige koeling te garanderen. Vermijd direct zonlicht en zorg voor voldoende ventilatie rondom de unit. Ons ervaren team komt bij jou thuis kijken wat de beste opties zijn voor het installeren van de airco-unit.
  • Grootte van de te koelen/te verwarmen ruimte: grote ruimtes hebben een airconditioning systeem nodig met een groter vermogen. Is de te koelen of te verwarmen ruimte kleiner dan voldoet een airco met minder vermogen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte zullen we een advies uitbrengen over de meest geschikte Daikin airco.
  • Onderhoud en reiniging: regelmatig onderhoud is essentieel voor een optimale werking van jouw airconditioningsysteem. Bij Coppens Klimaat kan je bij de aanschaf van een Daikin airconditioning tevens kiezen voor een onderhoudscontract. We reinigen filters en ventilatieopeningen regelmatig en plannen jaarlijkse inspecties om eventuele problemen vroegtijdig te identificeren.
  • Energie-efficiëntie: de airco’s van Daikin functioneren op een energiezuinig systeem om zowel het milieu als jouw energierekening te sparen. Alle Daikin airco’s hebben energielabel A. De beste keuze voor uw portemonnee.
  • Geluidsniveau controleren: let op het geluidsniveau van het gekozen systeem. Vooral in slaapkamers wil je mogelijk een stille airco om jouw nachtrust niet te verstoren. Daikin biedt verschillende fluisterstille modellen.
  • Opties voor geavanceerde functies: geavanceerde functies zoals programmeerbare thermostaten, luchtzuiveringssystemen en slimme bedieningsopties verbeteren jouw comfort.
  • Budget: houd rekening met jouw budget bij het kiezen van de airconditioningoplossing. Onze adviseur kan jou een overzicht geven met mogelijke kosten van verschillende type modellen en installatie.
  • Garantie en service: controleer de garantievoorwaarden en beschikbare serviceopties om te zorgen voor een goede ondersteuning na de installatie. Onze Daikin airco’s hebben een fabrieksgarantie tot 5 jaar na inbedrijfstelling. je hebt de optie om deze garantie zelf uit te breiden tot 10 jaar na inbedrijfstelling.

Onze Daikin airco units

Of je nu op zoek bent naar een split-airconditioner voor een enkele kamer of een multi-split-systeem voor meerdere kamers, Daikin heeft een uitgebreid assortiment modellen en capaciteiten om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Wij bieden diverse opties op het gebied van energie-efficiëntie, geluidsreductie en geavanceerde functies, waardoor jij de ideale airconditioningoplossing kunt kiezen die aansluit bij zowel jou levensstijl als jouw budget.

Bij Coppens kan je niet alleen jouw Daikin airconditioner aanschaffen, maar ook rekenen op professionele installatie en deskundig onderhoud.

Volledig voorbereid op uw airco installatie

Met deze tips en aandachtspunten ben je nu beter voorbereid op de aankoop en installatie van jouw nieuwe airco. Investeer in een kwalitatief hoogwaardige Daikin installatie en geniet van het comfort van een perfect gekoelde leefruimte, aangepast aan jouw behoeften en wensen.

Vraag een offerte aan of maak een afspraak en geniet binnenkort van het comfort van jouw Daikin airco, perfect afgestemd op jouw behoeften.

contact

Meer weten over airco’s?

Kijk hier