Home / Blogs / Elektrische boiler / Elektrische boilers: efficiënte warmte voor duurzaam wonen

Elektrische boilers bieden een innovatieve oplossing voor het verwarmen van jouw huis. In dit artikel verkennen we de wereld van elektrische boilers, onthullen we hun werking en voordelen, en laten we zien waarom ze een verstandige keuze zijn voor wie op zoek is naar efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor verwarmingssystemen. Van lagere energiekosten tot verminderde ecologische impact, ontdek hoe elektrische boilers bijdragen aan een comfortabele en duurzame leefomgeving.

Wat is een elektrische boiler?

Een elektrische boiler is een verwarmingstoestel dat gebruikmaakt van elektriciteit om water te verwarmen voor huishoudelijk gebruik. In tegenstelling tot traditionele boilers, die vaak afhankelijk zijn van gas, werkt een elektrische boiler door middel van elektrische verwarmingselementen die het water opwarmen. Dit efficiënte apparaat biedt direct warm water en elimineert de noodzaak van een aparte warmwaterketel. Het is een milieuvriendelijke keuze, omdat het geen verbranding van fossiele brandstoffen vereist, wat resulteert in lagere emissies. Elektrische boilers zijn veelzijdig, gemakkelijk te installeren en passen goed bij moderne duurzame levensstijlen.

Hoe werken elektrische boilers?

Elektrische boilers werken op basis van elektrische verwarmingselementen die in direct contact staan met het water. Wanneer de boiler wordt ingeschakeld, begint het verwarmingselement elektriciteit om te zetten in warmte, waardoor het water in de tank wordt opgewarmd. Dit proces zorgt voor een constante toevoer van warm water, direct beschikbaar voor huishoudelijk gebruik. Een thermostaat regelt de temperatuur, waardoor u de gewenste watertemperatuur kunnen instellen. In tegenstelling tot traditionele gasboilers komt er bij elektrische boilers geen verbranding aan te pas, wat resulteert in een schonere en efficiëntere verwarmingsmethode zonder uitstoot van schadelijke gassen.

Waarom een elektrische boiler?

Een elektrische boiler biedt diverse voordelen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is. Ten eerste is de installatie eenvoudig en veelzijdig, aangezien deze boilers geen gasaansluiting vereisen. Ze zijn compact en passen gemakkelijk in verschillende ruimtes. Daarnaast zorgen elektrische boilers voor direct beschikbaar warm water, wat handig is voor dagelijkse behoeften zonder te hoeven wachten. Deze boilers zijn efficiënt in gebruik, omdat ze alleen elektriciteit gebruiken wanneer warm water nodig is, wat resulteert in energiebesparing. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk doordat er geen verbranding van fossiele brandstoffen plaatsvindt, wat leidt tot lagere emissies.

De voordelen van elektrische boilers op een rij:

Elektrische boilers bieden diverse voordelen, waaronder:

Energie-efficiëntie: elektrische boilers gebruiken elektriciteit alleen wanneer warm water nodig is, wat resulteert in efficiënt energiegebruik.

Direct warm water: door de directe verwarming heb je onmiddellijk toegang tot warm water zonder wachttijd.

Milieuvriendelijk: omdat er geen verbranding van fossiele brandstoffen plaatsvindt, stoten elektrische boilers geen schadelijke gassen uit en verminderen ze de ecologische voetafdruk.

Veelzijdigheid: elektrische boilers zijn compact en vereisen geen gasaansluiting, waardoor ze gemakkelijk in verschillende ruimtes kunnen worden geïnstalleerd.

Eenvoudige installatie: de installatie is relatief eenvoudig, waardoor het een geschikte optie is voor verschillende woningen.

Lage onderhoudskosten: elektrische boilers hebben over het algemeen lagere onderhoudskosten in vergelijking met boilers op gas, wat resulteert in kostenbesparingen op de lange termijn.

Thermostaatregeling: je kunt de watertemperatuur eenvoudig regelen met behulp van de ingebouwde thermostaat, waardoor aan uw individuele behoeften wordt voldaan.

Elektrische boiler aanschaffen

Bij het overwegen van de aanschaf van een elektrische boiler zijn er enkele belangrijke aspecten om in overweging te nemen;

  • Capaciteit
  • Energie-efficiëntie
  • Thermostaatfunctie
  • Prijs

Bij Coppens bieden we elektrische boilers aan van topkwaliteit die uw comfort en duurzaamheid verbeteren. Onze boilers zijn vervaardigd door gerespecteerde fabrikanten die zich inzetten voor innovatie en prestaties. Met jarenlange ervaring in de branche streven we ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan jouw behoeften voldoen, of je nu een huiseigenaar of een bedrijfseigenaar bent.

Elektrische boiler kosten

De kosten van een elektrische boiler variëren. De kosten zijn afhankelijk van het benodigd type en model voor uw woning. Een grotere woning heeft een boiler met meer vermogen nodig. Deze investering verdient zich terug in de besparing van uw gasverbruik. Gemiddeld varieert de terugverdientijd voor een elektrische boiler tussen de 5 en 10 jaar. Belangrijk is in oog te houden dat een elektrische boiler voornamelijk voordeel oplevert in combinatie met zonnepanelen. De zonnepanelen wekken de elektriciteit op die nodig is voor het verbruik van de elektrische boiler.

Beschikbare subsidies

Bij de aanschaf van jouw elektrische boiler kan je net als bij een warmtepomp gebruikmaken van handige overheidssubsidies. De hoogte van de elektrische boiler subsidie hangt af van het soort elektrische boiler en de energieprestatie. Gemiddeld is dit tot 30% van de aanschafprijs. 

Elektrische boiler laten installeren

Ons ervaren team bij Coppens Klimaat staat paraat voor de deskundige installatie van jouw elektrische boiler, waardoor optimale prestaties worden gegarandeerd. We controleren en passen bestaande leidingen zorgvuldig aan om lekkages en inefficiënties te voorkomen. Het installatieproces omvat het plaatsen van verwarmingselementen en het nauwkeurig aansluiten van de thermostaat voor precieze temperatuurregeling. Elektrische aansluiting wordt uitgevoerd volgens veiligheidsnormen, verzekerd door onze ervaren installateurs. Na installatie volgt een grondige test om correcte werking en duurzaamheid te waarborgen. We informeren uitgebreid over het juiste gebruik en onderhoud na een succesvolle installatie.

Elektrische boiler onderhoud

Voor deskundig onderhoud van jouw elektrische boiler staat ons team bij Coppens Klimaat klaar. Regelmatig onderhoud is essentieel voor optimale prestaties en duurzaamheid. Onze ervaren technici voeren grondige controles uit, inclusief het reinigen van filters, inspecteren van de thermostaat en controleren van alle componenten. Hierdoor blijft jouw boiler efficiënt werken en wordt de levensduur verlengd. Wij adviseren over de juiste onderhoudsprocedures, waaronder het bewust zijn van signalen die mogelijke problemen aanduiden. Vertrouw op ons voor een betrouwbare en professionele aanpak van het onderhoud van jouw elektrische boiler.

Op weg naar een duurzame toekomst

Elektrische boilers zijn niet alleen een slimme keuze voor efficiënte en milieuvriendelijke verwarming, maar met het juiste advies, installatie en onderhoud zijn ze ook een duurzame investering in het comfort en welzijn van huishoudens.

Een elektrische boiler kopen bij Coppens Klimaat

Ons deskundige team bij Coppens Klimaat staat klaar om jou te helpen bij het kiezen, installeren en onderhouden van uw elektrische boiler.

We geloven in het leveren van hoogwaardige service die uw tevredenheid garandeert.