Home / Blogs / Airconditioning / Installatie warmtepomp – wat komt erbij kijken?

Ook in het nieuwe jaar worden duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker. Hierdoor blijft de aanschaf van (hybride) warmtepompen erg interessant. Deze systemen bieden niet alleen een milieuvriendelijke oplossing voor verwarming en koeling, maar kunnen ook aanzienlijk besparen op energiekosten. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij de installatie van zo’n (hybride) warmtepomp? Wij van Coppens Klimaat nemen je mee in het volledige installatieproces.

De vele voordelen van warmtepompen

Een (hybride) warmtepomp maakt gebruik van de omgevingswarmte om jouw huis te verwarmen. Ze halen warmte uit de lucht, het water of de grond en gebruiken die om je huis te verwarmen of te koelen. Zo kan de (hybride) waterpomp zelfs bij lage buitentemperaturen warmte creëren. Dit proces vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar kan ook je energierekening tot wel 50% verlagen. Daarnaast dragen (hybride) warmtepompen bij aan de verhoging van de waarde van je woning. Meer weten over de voordelen van (hybride) warmtepompen? Kijk hier.

Kies de perfecte warmtepomp

(Hybride) warmtepompen worden altijd op maat afgestemd om jouw huis. Onze professionele installateur adviseert je over het juiste systeem voor jouw woning. Hierbij kijken we in eerste instantie naar jouw behoeften en budget. Als we deze zaken duidelijk hebben kunnen we verder kijken naar specifieke zaken. Zaken als het huidige energiegebruik en de beschikbare ruimte bepalen de uiteindelijke keuze in warmtepomp. Als hier akkoord voor is maken wij het plan voor de installatie. Let op want in sommige gevallen kan je gebruikmaken van subsidies en financiële ondersteuning om een hybride warmtepomp te kopen.

meer over Warmtepompen

Installatieproces warmtepomp

Het installatieproces van een (hybride) warmtepomp is online vaak onduidelijk. Wij nemen je in een aantal duidelijk stappen mee in dit proces.

  1. Evaluatie en voorbereiding: Een professionele installateur beoordeelt je woning om de meest geschikte warmtepomp en capaciteit te bepalen.
  2. Installatie van de buitenunit: Bij een lucht-water systeem wordt een unit buiten je woning geplaatst die de buitenlucht gebruikt om warmte los te trekken.
  3. Installatie van de binnenunit: De binnenunit, die aangesloten wordt op de buitenunit, zorgt voor de distributie van verwarmde of gekoelde lucht in je woning.
  4. Aansluiting op het verwarmingssysteem: De warmtepomp wordt geïntegreerd in je bestaande verwarmingssysteem. Zo zorgt deze er samen met jouw huidige cv voor dat het huis warm blijft.
  5. Controle en optimalisatie: Na de installatie controleert de installateur het systeem grondig om te garanderen dat het efficiënt en goed functioneert. Hij stelt hier ook de warmtepomp af om maximale efficiëntie en comfort in je huis te bereiken.

Subsidies en financiële voordelen

Het belangrijkste voordeel van een (hybride) warmtepomp is dat deze jouw energiekosten zal verlagen. Maar daarnaast kan je ook gebruik maken van handige overheidssubsidies. De hoogte van dit soort subsidies hangen af van het soort warmtepomp en de energieprestatie. Gemiddeld is dit €1950 tot €5000. Welke subsidie voor jouw van kracht is? Neem contact op om hier samen naar te kijken.

 

Onderhoud en levensduur

Met een grote investering wil je natuurlijk dat deze lang en goed blijft functioneren. Regelmatig professioneel onderhoud zorgt ervoor dat je systeem optimaal blijft presteren. Dit onderhoud zorgt er vervolgens weer voor maximale uit de levensduur van jouw (hybride) waterpomp wordt gehaald. Coppens Klimaat zorgt doormiddel van regelmatig onderhoud voor dat ook jouw (hybride) warmtepomp lang en efficiënt zal werken.

Onderhoud warmtepomp

Zet de stap naar een groenere toekomst

De keuze voor een warmtepomp is een investering in de toekomst. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu, maar je profiteert ook van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. De professionele installateurs van Coppens Klimaat komen graag in contact om op zoek te gaan naar de (hybride) warmtepomp die bij jouw huis past.