Home / Blogs / Hybride warmtepomp / Hybride warmtepomp: Efficiënte verwarming, comfort & duurzaamheid

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, bieden hybride warmtepompen een innovatieve oplossing voor de verwarming van jouw woning. In dit artikel nemen we een diepgaande duik in hybride warmtepompen, hun werking en voordelen, en waarom merken zoals Daikin een topkeuze zijn voor wie op zoek is naar efficiënte verwarmingssystemen.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een geavanceerd verwarmingssysteem dat twee verschillende technologieën combineert: een luchtwarmtepomp en een traditionele cv-ketel. Deze combinatie stelt je in staat om uw huis te verwarmen en koelen met maximale efficiëntie. In de winter gebruikt de warmtepomp de buitenlucht om warmte te onttrekken en naar binnen te brengen, terwijl in de zomer het proces wordt omgekeerd om te koelen. De cv-ketel springt alleen bij als dat nodig is. De cv-ketel fungeert dus als back-up tijdens extreem koude dagen en verwarmt jouw kraanwater.

Hoe werken hybride warmtepompen?

Een warmtepomp maakt gebruik van de omgevingswarmte om jouw huis te verwarmen. De warmtepomp gebruikt een koelvloeistof om warmte op te nemen en deze via een warmtewisselaar af te geven aan het verwarmingssysteem van jouw huis. Het proces is zeer efficiënt en kan zelfs bij lage buitentemperaturen warmte genereren. Een hybride warmtepomp werkt samen met jouw cv-ketel. De cv-ketel komt alleen in actie als de warmtepomp niet voldoende warmte kan produceren, wat zorgt voor een naadloze overgang tussen beide systemen.

Waarom een hybride warmtepomp?

Hybride warmtepompen bieden de perfecte oplossing voor wie duurzaam wil verwarmen zonder concessies te doen aan comfort. Het systeem kan naadloos schakelen tussen de warmtepomp en de cv-ketel, waardoor je altijd kunt rekenen op voldoende warmte, ongeacht de weersomstandigheden. Bovendien kan je met een hybride warmtepomp tot 60% besparen op jouw energierekening en jouw CO2-uitstoot verminderen.

De voordelen van hybride warmtepompen op een rij

Hybride warmtepompen bieden diverse voordelen, waaronder:

Minder afhankelijk van gas: De warmtepomp voorziet jou grotendeels van jouw verwarmingsbehoeften met duurzame energie, waardoor je aanzienlijk minder gas nodig hebt. Het nieuwe hybride systeem is zo ontworpen dat je zelf geen omkijken meer heeft naar de verwarming. Je kunt de hybride warmtepomp laten aansluiten op jouw bestaande cv, en het systeem neemt vervolgens het werk van jou over.

Lagere energiekosten: in deze onzekere tijden, waarin gasprijzen en de beschikbaarheid van gas fluctueren, biedt hybride verwarming jou meer onafhankelijkheid en flexibiliteit. Door deels over te stappen op groene stroom en elektriciteit met behulp van een hybride warmtepomp, realiseer je aanzienlijke besparingen.

Milieuvriendelijk: hybride warmtepompen verminderen de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een groenere toekomst. De vermindering van CO2 kan wel oplopen tot 40 procent.

Comfort: Het systeem zorgt voor een constante en aangename temperatuur in jouw huis, Een hybride warmtepomp zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige temperatuur in jouw huis ongeacht het seizoen. Hierdoor heb je het altijd comfortabel warm.

Lage investeringskosten: Meestal kan je gemakkelijk jouw bestaande verwarmingssysteem uitbreiden naar een hybride oplossing. Leidingen en radiatoren kan je dan behouden en een grote renovatie aan jouw woning is niet nodig.

Hybride warmtepomp aanschaffen

Bij de aankoop van een hybride warmtepomp is het belangrijk om jouw specifieke behoeften en budget in overweging te nemen. Onze professionele installateur kan je adviseren over het juiste systeem voor uw situatie. Het juiste type warmtepomp voor jouw woning hangt namelijk af van een aantal zaken. Zoals bijvoorbeeld de beschikbare ruimte in jouw huis en uw huidige energieverbruik. In sommige gevallen kan je gebruikmaken van subsidies en financiële ondersteuning om een hybride warmtepomp te kopen.

Hybride warmtepomp kosten

De kosten van een hybride warmtepomp van Daikin variëren. De kosten zijn afhankelijk van het benodigd type en model voor jouw woning. Een grotere woning heeft een pomp met meer vermogen nodig. Deze investering verdient zich terug in de besparing van uw gasverbruik. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt gemiddeld op 8-12 jaar. 

Beschikbare subsidies:

Bij de aanschaf van jouw warmtepomp kan je gebruikmaken van handige overheidssubsidies. De hoogte van de hybride warmtepomp subsidie hangt af van het soort warmtepomp en de energieprestatie. Gemiddeld is dit €1.950 tot €5.000. 

Daikin: merk waar we trots op zijn

Als je op zoek bent naar kwaliteit en betrouwbaarheid, is Daikin een uitstekende keuze. Met tientallen jaren ervaring biedt Daikin warmtepompen die efficiënt en betrouwbaar zijn. Ook zijn deze voorzien van geavanceerde functies die jouw comfort naar een hoger niveau tillen. Daikin is een wereldwijde leider in klimaatbeheersingstechnologie en staat bekend om zijn innovatieve benadering en toewijding aan kwaliteit.

Hybride warmtepomp laten installeren

Een hybride warmtepomp installeren vereist expertise en ervaring. Ons deskundige team bij Coppens Klimaat staat klaar voor jou om de Daikin hybride warmtepomp te installeren zodat deze optimaal presteert. Allereerst zullen we huidige verwarmingselementen controleren en eventueel aanpassen, vervangen of verplaatsen. Vervolgens worden de warmtepomp units binnen en buiten jouw woning geïnstalleerd.

Hybride warmtepomp onderhouden

Om ervoor te zorgen dat jouw hybride warmtepomp optimaal blijft presteren, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Dit omvat het reinigen van filters, het controleren van de koelvloeistofniveaus en het inspecteren van alle componenten. Onderhoud verlengt de levensduur van jouw hybride warmtepomp en zorgt voor een efficiënte werking. Ook hierin kunnen onze deskundige installateurs jou ondersteunen.

Op weg naar een hybride toekomst

Hybride warmtepompen zijn de toekomst van efficiënte en duurzame verwarmingssystemen. Ze bieden aanzienlijke besparingen, verminderen de ecologische voetafdruk en zorgen voor een aangename leefomgeving, ongeacht het weer. Met merken zoals Daikin kan je rekenen op kwaliteit en innovatie.

 

Een warmtepomp kopen bij Coppens Klimaat

Ons deskundige team bij Coppens Klimaat staat klaar om jou te helpen bij het kiezen, installeren en onderhouden van jouw Daikin warmtepomp. Of je nu een nieuw systeem wilt installeren of jouw bestaande verwarming wilt upgraden, wij begeleiden je door het hele proces. Van advies op maat tot naadloze installatie en regelmatig onderhoud, wij streven ernaar om jouw ervaring probleemloos en plezierig te maken.